Når man har en produktion, fabrik eller lignende, hvor der skal laves mange løft, kan det blive ganske hårdt for medarbejderne, hvis ikke der er noget hjælpeudstyr, som kan hjælpe på vej i forhold til at få løftet de forskellige emner. Det er dog også vigtigt, at man finder det rette løfteudstyr, så løftene er lette at udføre. Der findes forskelligt løfteudstyr, der egner sig godt til løsning af forskellige opgaver, og det er blandt andet gældende for løfteåg, der kan benyttes til en bred vifte af forskellige opgaver.

Forskellige typer af løfteåg

Der findes flere forskellige typer af løfteåg, der egner sig bedst til nogle specifikke opgaver, og det er blandt andet gældende for et løfteåg, som egner sig godt til at løfte big bags. Big bags er store og tunge, men de skal flyttes rundt, og med et løfteåg kan man fleksibelt og let flytte rundt på virksomhedens big bags. Derudover findes der løfteåg med faste kroge, der egner sig godt, hvis man oftest skal benytte løfteåget til at løfte emner i samme størrelse. Det er også muligt at få justerbare kroge, hvis man skal løfte emner i forskellige størrelser. Det er også muligt at få løfteåg, der er formet som et H og derved har 4 kroge, man kan justere på, hvormed det er muligt at løfte ting i flere forskellige størrelser.

Løfteågets kapacitet skal overvejes nøje

De forskellige løfteåg er også produceret til at kunne løfte en specifik vægt, og det er vigtigt ikke at overstige denne grænse, hvilket skal afstemmes nøje ved valg af løfteåg. Derfor er det vigtigt, at man inden købet har et overblik over, hvad der skal løftes via. løfteåget, og hvor meget det vejer, således man finder et løfteåg med den rette kapacitet. Løfteåg kan som regel benyttes til at løfte op mod 15.000 kg.